IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Tilt Shift, wow ...
Alecs Stan
post 2007-08-25 5:13
Post #1

Inginer de imagine
Group: #Administratori
From: Bucharest HPA
Member No.: 2

Cred ca odata cu citirea acestui articol am inteles cu adevarat cat de mult conteaza tehnica de fotografiere pentru un rezultat remarcabil. Fotografiile reprezinta captura unui moment din timp inghetat. Reprezinta o clipa sau mai multe dar indiferent de timpul de expunere rezultatul este inotdeauna ceva inghetat, care nu miroase nu difera la atingere, nu scoate nici un sunet, nu trezeste reactii de gust de frig sau de cald.

Asa ca in absenta posibilitatilor de stimulare a acestor simturi fotografia trebuie sa se descurce cu ce are...si anume ..vazul. Este prin informatia vizuala pe care o transmite un emulator de senzatii si emotii din cauza metodei in care creierul proceseaza informatia vizuala. Vazul, domnilor, este regina simtului. Mai mult de 80% din informatia pe care o proceseaza creierul provine pe cale vizuala. Pura enormitate a cantitatii de informatie venita pe cale vizuala a fortat creierul sa se mareasca si in acelasi timp sa se protejeze prin diferite metode:

Atunci cand cadeti pe ganduri, informatia vizuala nu este procesata la acelasi nivel pentru a permite un flux disruptiv de conexiuni care sa ajute procesului creativ,

informatia este procesata diferit fata de incidenta unghiului cu care cade pe retina (retina insasi are mai multi receptori in centru) iar un mic experiment (de citire a unei propozitii aleatore de pe o foaie din fata voastra in timp ce o plimbati dintr-o parte in alta a campului vizual mentinand privirea fixata inainte), va va confirma ca spre exemplu literele le procesati ca fiind litere si puteti citi in interiorul unui unghi foarte mic fata de directia privirii,

aceasta informatie este de mult timp exploatata in aplicarea efectelor blurare pentru a obtine senzatia de depth of field, aducand elemente din fotografie mai aproape sau mai departe, sa faca subiectul mai interesant, mai pretios samd.

ochiul este dependent de imagine, in preistorie miscarea insemna ori primejdie, ori prieteni, ori prada, ori fascinatie .... asa ca exista o prioritate ridicata in ceea ce priveste capacitatea acestor stimuli de a modifica starea de alerta. Confirmarea vizuala este confirmarea suprema. Este cel mai crezut simt daca pot sa spun asa. De aici si asocierile sociale de genul ... nu cred pana nu vad, trebuie sa vad inainte sa cred, ma duc sa vad ce se aude, alterarea senzatiei de gust in lipsa vederii samd.
aceste dependente sunt cu succes exploatate de catre prestidigitatori si magicieni, editorii de efecte speciale, animatori samd.

exista complexe asocieri, aproximari si legaturi intre diferite de date, iar acestea sunt exploatate distractiv in iluziiile optice care sunt acum atat de la moda.

Acestea sunt cateva, in mod sigur am putea dezvolta pe subiect indefinit.

Cert e ca un fotograf bun trebuie sa fie familiarizat cu particularitatile acestui simt si trebuie sa stie sa le exploateze si sa le transorme in tehnici de fotografiere, de iluminare, de decor, de prelucrare samd.

Articolul despre care va spuneam la inceput prezinta cateva lucrari realizate cu aceasta noua tehnica care seduce creierul in a transmite anumite senzatii si emotii.

Il puteti gasi aici : http://www.cheapshooter.com/2007/08/24/til...orld-after-all/

Dar ceea ce mi s-a parut mult mai interesat este povestea fotografului care practic a inventat tehnica si motivatia ei.

Da domle !

http://www.nytimes.com/packages/html/magaz...E/blocker.html#

P.s. Nu mai tine ...imi iau aparat !
Go to the top of the page
+Quote Post
Adrian Basalic
post 2007-08-25 10:05
Post #2

aka add
Group: #Administratori
From: Sunny Bucharest
Member No.: 8

mie nu prea im plac pozele alea (IMG:style_emoticons/huge/4.gif)
+Quote Post
FiveseveN
post 2007-08-25 12:42
Post #3

Sburatorul
Group: Membri
From: Nowhere
Member No.: 572

O lentila flexata din asta nu-i greu de facut. Vedeti pe-aici: http://photo.net/equipment/canon/tilt-shift
Si alte imagini aici: http://www.metropolismag.com/cda/story.php?artid=1760

Tehnica nu-i chiar noua si nu Laforet a inventat-o, dupa cum spune si el in filmulet.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 2010-09-03 4:58:31
Termeni si Conditii |