Ii rugam INSISTENT pe cei care vin cu diverse "probleme" mai mult sau mai putin urgente sa faca un efort si sa dea toate detaliile de la inceput. Lumea isi rupe din timp ca sa va ajute, e o dovada de respect sa faceti si voi la fel.
![]() ![]() |
2007-09-06 12:46
|
|
|
aka Mihai Nica Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: intre dezamagire si speranta Member No.: 82 |
@WBF
Se pare ca m-ai inteles gresit... daca ma deranjau atat de tare probleme din ultima vreme deschideam eu acest topic, si imi rotunjeam si numarul de posturi pe forum si numarul de tichete deschise. Postul de mai sus doar aduce lamuriri suplimentare celor de pe forum, care la urma urmei sunt peste average dumb client in materie de cunostinte tehnice, si pot intelege ce si cum. Afirmatia legata de ns1 era doar o constantare, nu repros, sau un motiv pentru tichet pentru ca in ceea ce ma priveste am reusit sa rezolv problema si fara tichet. Am lasat altora placerea de a lasa tichete de suport... @Dariux Din multimea de clienti pe care cred ca a acumulat-o Webfactor, cati crezi ca ar inteleg o explicatie de genul celei de mai sus? Nu prea multi... |
|
|
|
2007-09-06 13:03
|
|
|
webdev Reputation: Group: Membri Joined: 06-2006 Member No.: 92 |
domnule WBF, cum vi s-a mai spus, clientului nu-i pasa absolut deloc de aceste detalii tehnice gen "controller raid" si "taiere de fibra". deloc. eu vreau serviciile pentru care am platit. oameni suntem toti si mai trecem cu vederea, dar totul are o limita. iar cand dvs raspundeti cu atata tupeu clientilor, si nu puteti sa trimiteti macar un mail cu explicatii, e pacat...
ps: va rog sa nu mai spuneti ca relocarea a fost anuntata, probabil porumbelul a obosit pe drum. |
|
|
|
2007-09-06 14:52
|
|
|
Wannabe Reputation: Group: Membri Joined: 06-2006 From: Cluj-Napoca Member No.: 182 |
Nu raspund cu tupeu.
Cu rugamintea sa va uitati putin la ToS si AuP. Daca considerati ca nu va incadrati in SLA , aveti cateva modalitati extrem de simpatice de a actiona. De asemenea ,gasesc ciudat ca, mailul catre dumneavoastra nu a ajuns. Era un mass email la toti clientii. Si luatul peste picior incepe la porumbei. Daca nu va pasa de detalii ,nu asteptati explicatii. This post has been edited by WBF: 2007-09-06 14:52 |
|
|
|
2007-09-06 15:10
|
|
|
Creepy Hippie Reputation: Group: Membri Joined: 06-2006 From: Brasov Member No.: 103 |
Nu raspund cu tupeu. Cu rugamintea sa va uitati putin la ToS si AuP. Daca considerati ca nu va incadrati in SLA , aveti cateva modalitati extrem de simpatice de a actiona. De asemenea ,gasesc ciudat ca, mailul catre dumneavoastra nu a ajuns. Era un mass email la toti clientii. Si luatul peste picior incepe la porumbei. Daca nu va pasa de detalii ,nu asteptati explicatii. Din moment ce exista un thread pe care se plang cativa clienti si ati decis sa interveniti am sa presupun ca a fost cu adevarat o problema. Si din moment ce nici unul dintre clienti nu avea habar ce se intampla ba chiar au fost informati gresit am sa presupun ca in loc de raspunsuri "destepte" ar trebui sa (aici se termina politetea si incepe tutuiala) iti ceri scuze si sa dai explicatii valide celor care iti pun painea pe masa. Pentru ca daca topicul asta ar fii citit de toti clientii sunt sigur ca ai avea cu totul si cu totul alta atitudine. This post has been edited by rashid: 2007-09-06 15:11 |
|
|
|
2007-09-06 15:31
|
|
|
aka add Reputation: Group: #Administratori Joined: 06-2006 From: Sunny Bucharest Member No.: 8 |
@WBF, nu te supara ca ma bag, nu te cunosc, nu cunosc serviciul pe care il oferi, stiu cat de usor se pot pierde clientii cand faci hosting, cat de greu e sa-ti mentii un nume bun si o calitate a serviciilor
insa nu asta e atitudinea, ma scuzi ca-ti spun. |
|
|
|
2007-09-06 15:57
|
|
|
aka Mihai Nica Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: intre dezamagire si speranta Member No.: 82 |
Ca sa lamurim misto-ul cu porumbeii: mailul cu relocarea a venit cand aceasta ar fi trebuit sa fie terminata... cand @andrei a zis de anuntarea relocarii cred ca s-a referit la a anunta clientii inaite de a incepe mutare, downtime-urile si problemele.
|
|
|
|
2007-09-06 16:32
|
|
|
Banned Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: Constanţa Member No.: 3 |
eu am primit mailul despre mutare DUPĂ ce s-a terminat mutarea....
şi se pare că nu am fost singurul care nu a primit mail înainte de mutare. Şi este curios, că nu am avut probleme cu mail-ul... timp de aproape un an am fost mulţumit de serviciile lor dar, în ultima perioadă... nu prea. Prin urmare am decis să-mi iau catrafusele şi să mă mut la mxhost (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) |
|
|
|
2007-09-06 19:16
|
|
|
Wannabe Reputation: Group: Membri Joined: 06-2006 From: Cluj-Napoca Member No.: 182 |
@Rashid.
Cand o sa intelegi conceptul de SLA ,iei painea si mi-o pui pe masa.OK? Forumurile nu sunt medii de comunicare pentru informarea clientilor,chiar formala. Cred ca timp de ani,am anuntat clienti despre posibile intreruperi,chiar cand ele NU AU AVUT LOC. De anuntat s-a anuntat. Data viitoare cand te loveste un excavator,te rog sa faci o plangere ca nu ai fost anuntat. O sa o angajez pe mama omida sa-mi prezica cand un "Dorele" se hotaraste din nou sa se opinteasca dintr-o lovitura si in reteaua electrica si in fibrele optice Daca in loc sa " fuga pe forum" cineva avea rabdarea sa viziteze pagina noastra ,se lovea de o poza cat China cu excavatoare si "Dorele" scapinandu-se in cap de ce a stiut sa faca. Cred ca era cel mai bun anunt posibil. Probabil ca la ultimul fiber cut de 6 ore ore de la UPC,cand i-au calcat si pe ei excavatoarele,ati primit mesaje de atentionare,dupa care mesaje de scuze . Revin cu ideea, de anuntat s-au anuntat. Si revin cu ideea de SLA. Trecand peste amanuntul ca helpdeskul nostru, cu pagina de "news &info" are RSS feed: "The Support Desk Users will be allowed to use RSS (Really Simple Syndication) to synchronize News Items." Poate ca e bine uneori ca ,pe langa bloguri ,sa mai ai un RSS adaugat si de la providerul tau.Ca nu doare.Mai afli una alta,si nu primesti spam.Si nici nu se hotaraste yahoo sa-l puna in bulk Ce parere ai? Fiecare cu treaba lui si painea lui. Cred ca de comunicat ,comunicam cu clientii , dar pe canale absolut normale ,cum ar fi : mail,helpdesk sau telefonic. Global , am avut un downtime , de 6 ore. Doua de la "Dorele" si patru de la mutatul fizic. Uneori mai crapa un server sau un echipament.Dar asta nu inseamna ca ,global,noi am fost jos. As a side note,cand a crapat un webserver,clientii aveau restul de servicii "up&alive" That was a Webfactor huge downtime. Daca astepti o caciuleala publica te inseli. Aia o sa vina exact cand o sa vad o caciuleala publica pentru un script ratat ,pus pe un server ,nu de test,si lasat acolo ca pe un server de test/devel. Stai linistit,scuzele au fost ,compensatiile au fost ,dar nu-si au locul aici. This post has been edited by WBF: 2007-09-06 19:40 |
|
|
|
2007-09-21 22:14
|
|
|
Wannabe Reputation: Group: Membri Joined: 06-2007 Member No.: 1.976 |
e o problema cu hostingul iar ? 21 Septembrie 2007 de pe la 21:30 (acum e 23:07) si inca nu imi merge blogul (IMG:style_emoticons/huge/sad01_anim.gif)
|
|
|
|
2007-09-21 22:17
|
|
|
same here (IMG:style_emoticons/huge/suicide_anim.gif)
|
|
|
|
2007-09-21 22:46
|
|
|
se pare ca si-au revenit, dar nu ma mai intereseaza, s-a terminat. de maine ma mut la rohost
|
|
|
|
2007-09-22 9:14
|
|
|
Aseara au fost probleme cu core3; core5 nu a fost afectat.
|
|
|
|
2007-09-22 13:11
|
|
|
Clientii mai vechi , dezvoltatori ,chiar daca cu un Unix start,ar fi ok daca ar cere sa fie mutati pe alte servere.
Core3 a ramas pentru entry level. Si chiar daca cu pachete mici , o incercare dibace de exploit la nivel de apache ,va doare si pe voi. Sunt disponibile trei servere pentru business si inca doua pentru pachete medii. Unde se pot muta si pachete mai mici ,doar sa fie cerut lucrul acesta. Nu putem sa dam mass mail cu " clientii vechi" Dar clientii vechi pot cere acest lucru. Sper ca m-am facut inteles. In alta ordine de idei , observ multi blogeri ,care vin de pe aici ,ca, confunda un departament comercial cu piata. Faptul ca eu am mai postat pe aici nu implica in mod obligatoriu ca angajatii mei sa auda divese povesti cu mame in coada. Nu as vrea sa ma prevalez de ToS si sa suspend pentru lipsa de sapte ani de acasa. As a side note ,Idevelop. This post has been edited by WBF: 2007-09-22 13:17 |
|
|
|
2007-09-22 13:47
|
|
|
domnule Vasiliu, aveti un talent nemaipomenit de a rastalmaci cuvintele, ignorand in acelasi timp problemele pertinente.
ca sa fie clar pentru toata lumea (pentru ca se pare ca e la moda sa iti speli rufele in public), mailul la care se refera WBF este acesta, trimis aseara la 11:25: QUOTE imi pare rau ca am avut in continuare incredere in voi dupa problemele cu mutatul. 0.05% downtime intr-un an inseamna 4 ore jumate. da-o-n ma-sa de treaba nu stiu de ce e asa greu sa intelegeti, "da-o-n ma-sa de treaba" nu este acelasi lucru cu o referinta la mama cuiva. e o expresie, cum v-am explicat deja in mail, iar faptul ca va agatati de asta, de varsta mea si de faptul ca nu v-a raspuns nimeni la telefon intr-o sambata dupa-amiaza, e absolut penibil. nici macar daca as fi fost langa telefon tot nu v-as fi raspuns pentru nu am chef sa ma luati iar la "intrebari seci" ca data trecuta, daca cunosc contractul si daca vreau refund. nu domnule, n-am nevoie de niste amarati de 12 euro inapoi, vreau sa mi se ofere ce mi s-a promis cand am ales sa imi gazduiesc site-ul la voi. de cate ori trebuie sa vi se repete ca nu e treaba clientului ce probleme de apache aveti? e foarte convenabil sa aduci in discutie contractul cand vine vorba de taiat contul cuiva, dar cand acel client se supara ca ai depasit cu mult cei 0.05% de downtime, te eschivezi si te legi de expresii sau de varsta. nu sunt "bloger", sunt client. fa diferenta. PS: chiar va rog sa-mi suspendati contul. ce mi-e de o zi doua de downtime in plus? This post has been edited by andrei: 2007-09-22 13:54 |
|
|
|
2007-09-22 14:19
|
|
|
Nu ne-am eschivat.
V-am oferit un refound. S-a incercat contactarea telefonica. S-a preferat sa nu se raspunda. Sapte ani de acasa sau sapte ani in Tibet? Nu ne-am tutuit. Vad ca preferati sa o faceti. Cont suspendat dupa nenumarate incercari de contact,la cererea dvs. O zi buna in continuare. Unii clienti au preferat varianta de a fi mutati pe servere business. Altii prefera forumuri ,sa nu raspunda la incercarile de contact si sa se poarte elegant. This post has been edited by WBF: 2007-09-22 14:27 |
|
|
|
2007-09-22 14:26
|
|
|
"nenumarate" fiind acel singur apel telefonic la care nu vi s-a raspuns, sau conversatia purtata pe mail? de curiozitate, nu ca ar conta (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) . sunt sigur ca cei 20 de cititori zilnici vor fi distrusi ca nu imi pot accesa blogul 2 zile (IMG:style_emoticons/huge/4.gif) .
daca tin bine minte (a trecut mult timp de atunci), am platit prin ordin postal, deci nu sunt sigur unde ati facut refund. pacat ca nu se poate face refund si la incredere. din partea mea povestea e incheiata, un weekend placut in continuare! unii provideri de hosting, dupa asa probleme, prefera sa isi ceara scuze. altii prefera amenintari cu suspendarea. This post has been edited by andrei: 2007-09-22 14:28 |
|
|
|
2007-09-22 14:38
|
|
|
Deci.
Cand vorbim de servicii cazute,vorbim de servicii ,nu? Aseara ,timp de 1 ora si patruzecisicinci de minute ,unul din cele x servicii de care beneficiati pentru 1 eur/luna a fost oprit pentru a se bloca o incercare de hack. Restul de x servicii ( mail,baze de date ,https ,panou de control ...etc) functionau. Altfel spus ,apache a fost oprit. Vi s-a cerut un cont bancar. Nimic. S-a incercat contactarea telefonica. Nimic. Vi s-a oferit un refound total ( 9 din 12 luni trecusera) Nimic. Vi s-a ofeit o explicatie. Ignorata. Vi s-a propus mutarea pe un server business. Nimic. S-a supendat la cerere. La revedere si multa bafta in continuare. This post has been edited by WBF: 2007-09-22 14:39 |
|
|
|
2007-09-22 15:13
|
|
|
prafuitu Reputation: Group: #Administratori Joined: 12-2006 Member No.: 1.085 |
Cont suspendat dupa nenumarate incercari de contact,la cererea dvs. Uite o firma serioasa, care chiar face ce spune! (IMG:style_emoticons/huge/21.gif) Nah, Andreiule, te-a mancat, acu te scarpini! (IMG:style_emoticons/huge/10.gif) |
|
|
|
2007-09-22 18:59
|
|
|
Reputat Reputation: Group: #Administratori Joined: 06-2006 From: Timişoara Member No.: 5 |
Important e ca cearta are loc pe WDB, nu? (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif)
|
|
|
|
2007-09-22 19:38
|
|
|
f.a.b.o.l.o.u.s Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: :-:-:-:-:-:-: : Member No.: 17 |
foarte aiurea atitudinea
astfel de reactii am mai vazut doar la providerii de cartier. "clientul nostru stapanul nostru" nu mai se poarta? sau clientii sunt atat de multi incat din cand in cand mai e nevoie sa ii triem dupa criterii de rezistenta nervoasa? |
|
|
|
2007-09-22 20:07
|
|
|
Banned Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: Constanţa Member No.: 3 |
io dacă aş avea un serviciu de hosting şi mi-ar fi cât de cât frică de atacuri aş da câte un ochi macar o dată pe zi pe secunia sau alte site-uri de specialitate. în plus, cred că un vizitator când îţi vede site-ul picat nu prea îl interesează că merge mysql, ftp, mail, and so on. cum ar fi să aveţi dvs site-ul picat dar toate celelalte servicii up timp de o săptămână? Sau o lună? Să încerce să intre pe pagina dvs potenţialii clienţi şi să vadă că nu merge site-ul... Dar... toate celelalte servicii sunt up? So?! Un vizitator nu intră pe mail să-mi vadă site-ul. Nici pe ftp. Nici măcar pe panoul de control...
şi până la urmă, se pare că totuşi am avut dreptate... Webfactor sucks. Dar de această dată voi argumenta, nu voi arunca două cuvinte şi atât. Dar... voi argumenta pe blogul meu.... |
|
|
|
2007-09-22 20:13
|
|
|
• • • Inna KorR • • • Reputation: Group: Membri Joined: 12-2006 From: Geosynchronous orbit Member No.: 1.142 |
QUOTE "clientul nostru stapanul nostru" nu mai se poarta? Pai culmea, ca asta si s-a intamplat, n-ai citit? QUOTE S-a supendat la cerere.
|
|
|
|
2007-09-22 21:38
|
|
|
f.a.b.o.l.o.u.s Reputation: Group: Moderatori Joined: 06-2006 From: :-:-:-:-:-:-: : Member No.: 17 |
Pai culmea, ca asta si s-a intamplat, n-ai citit? LOL. de data asta ai fost amuzant (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) |
|
|
|
2007-09-23 0:10
|
|
|
@Ionut
Si daca este un bug/exploint intr-un script pe care il ruleaza clientul in cont ce faci? Think about it... La faza cu "serviciile" sunt deacord si eu... nici un vizitator/client nu ar fi incatat sa ii zic ca merge serverul MySQL dar nu merge siteul. Sunt cazuri insa in care te bucuri ca macar iti merge mailul... As a side note, pentru cei nemultumiti de Webfactor, care vor sa se mute... aveti grija sa nu sariti din lac in put. Alternetivele sunt destul de putine. PS: haz de necaz, inteleg, dar sa incerc sa nu deviem prea mult de subiect. |
|
|
|
2007-09-23 8:44
|
|
|
oricum ar fi, este totuşi o problemă de securitate, nu crezi? Având în vedere că este un server shared, măsurile de precauţie ar trebui să fie dintre cele mai drastice, nu?
|
|
|
|
2007-09-23 9:01
|
|
|
Incepe sa devina distractiv.
Acum, daca unii considera constructiv ca,daca au probleme, in loc sa le rezolve cu providerul , sa foloseasca forumuri si bloguri...perfect. Iubitorii de atentie, primesc atentia cuvenita. Legat de gauri de securitate: Pana una alta , acum un an I am NTZ , acolo unde ai plecat, erau doua servere cu Allah pe tot ce era index sau main.In total vreo 1000 de site-uri Pe care incercam sa le dreg eu, serverele fiind la noi atunci.Unmanaged. Proprietarul total depasit.Care a mai cules din cache-ul de la google ceva, dupa. Fiind cu partitia de backup montata( dibacie maxima) Ei , ne-a venit si noua randul sa incerce cineva. Nu stiu cum te gandesti tu sa rezolvi o incercare de hack venita din interior, dar banuiesc ca primul lucru ar fi sa bagi una buna pe blog intai, dupa care sa vezi ce iese. Noi am incercat mai batraneste, oprind Apache si izoland contul cu probleme. Nu stiu despre ce Secunia si alte tampenii vorbesti tu pe aici. Inteleg supararea celor doi, dar sincer ,dupa ce o situatie escaladeaza, ajunge la mine. Oi fi avand eu o atitudine aiurea, dar nu-mi este rusine nici de atitudinea de blogger, identica cu cea a mircarilor din trecut. Nu-mi tremura mana cand, client fiind, ai badarania, la suparare sa scrii cu litere de o schioapa " Webfactor sucks" pe frontpage. La asta raspund politicos, fiind cu butonul de suspend in fata ochilor. Legat de atitudinea clientul nostru, stapanul nostru: Se presupune ca, clientul si furnizorul au sapte ani de acasa. In atitudinea mentionata nu intra, la pachet, inghitit marlanii si atitudine de stapan-sluga. Inteleg dorinta de a fi tratat decent, dar daca astepti sa fii tratat decent, da dovada de bun simt. Altfel te trezesti zburat in viteza. Mai bine lipsa decat... . O sa va rog sa inghititi voi marlanie pentru 1 eur/luna.Optional sa fiti injurati sau sa ascultati sfaturi docte. Ionut,despre ce problema de securitate vorbesti, exact? Este o presupunere sau ne poti impartasi si noua, punctual, la ce te referi ? This post has been edited by WBF: 2007-09-23 10:00 |
|
|
|
2007-09-23 9:21
|
|
|
prafuitu Reputation: Group: #Administratori Joined: 12-2006 Member No.: 1.085 |
Nu ma intereseaza prea tare problemele voastre, nu vreau sa ma bag in ele, DAR:
@WBF Invata, te rog, cum sta treaba cu punctuatia pentru ca am obosit cititndu-ti ultimul mesaj. Vorbesc foarte serios si sper sa nu fie cu suparare... Un inceput ar fi virgula (,). Virgula sa pune intotdeauna imediat dupa cuvant, fara nici un fel de spatiu inainte si este urmata aproape intotdeauna de spatiu, cu exceptia cazului in care virgula este folosita ca separator intre partea intreaga si zecimale in cazul numerelor reale. (IMG:style_emoticons/huge/wink2.gif) This post has been edited by prafuitu: 2007-09-23 9:22 |
|
|
|
2007-09-23 9:51
|
|
|
Nici o suparare (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif)
Postam de pe PDA, unde nu vad mare lucru. Editat |
|
|
|
2007-09-23 10:28
|
|
|
QUOTE Si daca este un bug/exploint intr-un script pe care il ruleaza clientul in cont ce faci? Think about it... la asta m-am referit când am spus de securitate... un suspend la contul cu probleme ar fi mai la îndemână decât un suspend la un client nemulţumit... dacă este un atac din interior, înseamnă două lucruri: 1) un client al dvs a avut permisiuni destul de mari pe server pentru a instala un exploit 2) un angajat al dvs s-a jucat de-a kevin mitnick Acum... mă gândesc ce ar fi mai grav? ok, eu am fost mârlan... dar ceilalţi? au vorbit frumos, decent, cu respect, dar dvs, domnule Vasiliu, aţi preferat să-i luaţi peste picior. Nu mă aştept să îmi daţi dreptate, dar, în momentul când mai mulţi vă zic că aveţi o atitudine nepotrivită faţă de clienţii dvs, ar trebui să vă dea de gândit.... |
|
|
|
2007-09-23 10:35
|
|
|
Reputat Reputation: Group: #Administratori Joined: 06-2006 From: Timişoara Member No.: 5 |
Nu stiu cine se ocupa de aria asta, dar cred ca discutia trebuia oprita de mult.
Voi fi eu "calaul" care va face acest lucru. Alte defulari pe email, blogurile personale, messenger si PM. Inchis. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 2010-09-03 4:58:53 |