IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Logo Pentru Un Proiect Personal
Rating 5 V
Ducu
post 2008-07-29 23:53
Post #1

Wannabe
Group: Membri
From: iasi
Member No.: 621

Salutare,

Am vazut ca se misca ceva mesteri cu renume pe aici pe la sectiunea Identitatea / Branding / Advertising asa ca as fi interesat de o parere obiectiva legata de un logo pentru un proiect personal.

Nume proiect: Filmic.ro
Slogan: idei pe centimetru
Concept:
Totul a inceput de la numele ales, care zic eu, il poate duce cu gandul cel care il rosteste in doua directii care imi sunt benefice film mic ( nu cred ca mai trebuiesc explicatii) si FÍLMIC, -Ă, filmici, -ce, adj. De film; cinematografic. – Din fr. filmique, engl. filmic.
Vreau sa promovez scurtmetraje, animatii, spoturi publicitare/sociale, experimente video si virale ce au in spatele lor o idee creata transpusa in putine secunde/minute. Fontul ales e unul cu serife destul de mari, verticale, am observat ca stilul asta de font e folosit cu precadere pt afise la filmele vechi sau care au o tenta retro. Am vrut sa urmez un stil curat, eficient si care sa comunice cum trebuie identitatea site-ului, voi sa imi spuneti daca mi-a iesit.

(IMG:http://farm4.static.flickr.com/3129/2715217760_418a23ebb2_o.jpg)

Go to the top of the page
+Quote Post
Lia
post 2008-07-30 14:07
Post #2

aka catatonic
Group: Moderatori
From: Timisoara
Member No.: 1.399

(IMG:style_emoticons/huge/4.gif) Faina ideea si gaselnita numelui...
Problema e ca nu te duce imediat cu gandul unde trebuie... cred ca din cauza simbolului si asocierea cu distanta mai mult decat cu filmul...
Poate idei pe "celuloid" (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) ... nu stiu ...

La aranjare cred ca ar arata mai ok is mai unitar daca fontul de jos nu ar fi italic si practic, vizual, sa dubleze liniile metrice de sus...
Incearca sa il echilibrezi pastrand aceasi distanta si jos intre liniile de text ca intre textul din mijloc si liniutele de sus.
+Quote Post
Adrian Basalic
post 2008-07-30 14:52
Post #3

aka add
Group: #Administratori
From: Sunny Bucharest
Member No.: 8

logoul imi spune... "croitorie"
+Quote Post
Ducu
post 2008-07-30 15:00
Post #4

Wannabe

QUOTE (catatonic @ 2008-07-30 15:07) *
(IMG:style_emoticons/huge/4.gif) Faina ideea si gaselnita numelui...
Problema e ca nu te duce imediat cu gandul unde trebuie... cred ca din cauza simbolului si asocierea cu distanta mai mult decat cu filmul...
Poate idei pe "celuloid" (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) ... nu stiu ...

La aranjare cred ca ar arata mai ok is mai unitar daca fontul de jos nu ar fi italic si practic, vizual, sa dubleze liniile metrice de sus...
Incearca sa il echilibrezi pastrand aceasi distanta si jos intre liniile de text ca intre textul din mijloc si liniutele de sus.

Mersi frumos catatonic pentru raspuns. Personal consider ca asocierea cu filmul o face foarte mult numele si nu vreau sa ma angrenez in stereotipuri gen role de film, camere de filmat vechi etc.
Intradevar trebuie sa respect spatierea de sus sa apara si intre elementele de jos. Am folosti fontul italic pentru slogan pentru ca e mai dinamic si ar fi prea cuminte daca ar fi regular.
+Quote Post
Ducu
post 2008-07-30 15:05
Post #5

Wannabe

Salut Adrian, am luat in calcul si asocierea cu metrul de croitorie (IMG:style_emoticons/huge/10.gif) esti primul care face percepe in felul asta, imi asum riscul (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif)
+Quote Post
badboy
post 2008-07-30 15:38
Post #6

No Junior Member
From: Chicago
Member No.: 498

Imi place gandirea din spatele logo-ului si a numelui cat si faptul ca ai pastrat totul cat mai simplu posibil.

Ca si alegere a font-ului, ai cam avut dreptate si aici. Imaginea de Hollywood al deceniilor sale de glorie este oarecum reprezentata de serife 'alungite'. Exemplul clasic ar fi Bodoni. La fel de bine ar putea fi reprezentata, mai ales in varianta all-caps, si prin sans-serife in stil deco, cum ar fi Hollywood, New Deal, sau Huntington. Daca vrei, totusi, sa mergi pe o idee mai moderna, Univers (mai ales in varianta condensed) este alt font des asociat si folosit in filme.

Elementul grafic ales functioneaza in contextul sloganului; fara acesta din urma s-ar cam pierde din conotatie si, cum spunea si Adrian, ramane un simplu metru de croitorie. Atata timp cat vei pastra mereu si sloganul alaturi de nume, e ok. Altfel, poate mai bine reprezentativ pentru ideea de film ar fi integrarea gaurilor prezente pe margine rolei de film in acel simbol.
+Quote Post
Adrian Basalic
post 2008-07-30 15:42
Post #7

aka add
From: Sunny Bucharest
Member No.: 8

m-am gandit si eu la gaurile de la rola, dar e un cliseu prea des intalnit.
+Quote Post
Dan Burzo
post 2008-07-30 16:41
Post #8

Member
From: Cluj-Napoca
Member No.: 420

Îmi place numele şi direcţia pe care o iei. Însă nu sunt sigur dacă ai nevoie de un slogan, mai ales de unul aşa de criptic ("idei pe centimetru"). Mi se pare prea comercial pentru nevoile tale. M-aş duce pe ceva mai descriptiv sau aş renunţa cu totul.

Praktiker. Pentru uameni praktici.
InfoTrafic. Radioul de pe strada taa.

(IMG:style_emoticons/huge/smile.gif)

Îmi place aluzia fontului la Times New Roman. Îi dă o tentă modernă.

This post has been edited by Dan Burzo: 2008-07-30 16:50
+Quote Post
Andrei Pfeiffer
post 2008-07-30 16:52
Post #9

Fotografiator
Member No.: 1.314

Exista multe alte feluri de a reprezenta "cinematografia", ocolind cliseele. Trebuie doar sa iei problema de la baza.

Cinematografia este o insiruire de imagini statice. O succesiune de 3 imagini statice poate duce subtil cu gandul la "miscare".
Gaura de tigara din coltul dreapta sus este deasemenea un simbol "unic" cinematografiei clasice.

Daca vrei totusi sa nu mergi pe simbolistica filmului ci mai mult pe reprezentarea sloganului, eu am o nelamurire: de ce ai 12 bastonase mici si 11 mari? De obicei bastonasele mai mari sunt utilizate pentru a delimita unitati mai mari, iar cele mai mici sunt folosite la subdiviziuni. Tu ai inceput cu o subdiviziune. Nu vad niciunde acel "centimetru" de care vorbesti.

As merge mai degraba pe ceva de genul simbolului de mai jos. Textul sa fie perfect integrat / incastrat in acel "centimetru".

Attached File  cm.gif ( 233bytes ) Number of downloads: 21
+Quote Post
emil
post 2008-07-30 17:34
Post #10

Grow up already
From: Bucuresti
Member No.: 41

O sa ai probleme cu detalii asa de fine pe simbol si pe slogan la dimensiuni mai mici.

Dar mie unuia imi place (de acord cu observatia lui Andrei referitoare la simbol), si e bine sa vad sigle fara gradienti si reflexii din cand in cand.
+Quote Post
TheNutz
post 2008-07-30 17:41
Post #11

f.a.b.o.l.o.u.s
From: :-:-:-:-:-:-: :
Member No.: 17

eu nu inteleg faza cu "centrimetru" , are vre-o legatura cu cinematografia? parca pelicula era in milimetri.
+Quote Post
NoirDesir
post 2008-07-30 17:55
Post #12

Junior Member
From: tl > cj > tm
Member No.: 252

Intr-adevar, e in milimetri. Cred ca ai putea schimba sloganul in "idei pe milimetru". In rest, eu am inteles din prima despre ce este vorba, si faptul ca elementul grafic este legat direct de slogan nu este nici pe departe un neajuns.
+Quote Post
Ducu
post 2008-07-31 0:44
Post #13

Wannabe

ma bucur nespus ca ma starnit atatea pareri, multumesc pentru exprimarea lor

@badboy : da vreau sa fie cat mai simplu dar in acelasi timp eficient din punct de vedere al designului de identitatea si interfata utilizatorului. Mersi pentru

@Adrian Basalic: si mie mi-a trecut fugitiv prin minte aluzia la gaurile de dintr-o rola de film dar am renuntat la orice astfel de solutie tocmai pentru ca m-am saturat sa vad logo-uri descriptive. Mai ales la noi e plina piata de identitati fade de gen Dealer Auto (simbol o masina), Servicii foto (un aparat foto) etc, cred ca mai degraba trebuie comunicat ceea ce aduce nou firma, ce o caracterizeaza si o face unica pe piata.

@Dan Burzo: cred ca sloganul nu e unul foarte criptic poate e conceptual dar asta nu il face in niciun caz comercial. Parerea mea ca sloganurile de la Praktiker si InfoTrafic sunt pentru mase(comerciale)

@Andrei Pfeiffer: sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate cu bastonasele, in schimb pe biroul meu este o rigla care are exact mai mic(care indica jumatatea centimetrului) intre doua bastonase mai mari(distanta dintre ele indicand lungimea de 1 cm) deci cred ca ea e capul rautatilor si ispita inspiratiei mele (IMG:style_emoticons/huge/10.gif) . Am cam lipsit in clasele primare la orele cu bastonase. In alta ordine de idei nu cred ca nu a inteles cineva despre ce este vorba. Asta nu inseamna ca nu il pot imbunatati si sa il fac sa para mai real.

@emil: da, ai dreptate cu problemele la dimensiuni mici numai ca aia e dimensiunea minima a logo-ului si nu prea vad vrun motiv sa o fac mai mica

@TheNutz, @NoirDesign : diferenta dintre centimetri sau milimetri nu schimba perceptia ideii

Sa nu intelegeti ca numai apar logo-ul, de asta l-am si pus aici ca sa vad ce e rau si ce e bine. Intradevar m-am axat mai mult pe transpunerea sloganului in planul vizual decat a ideii de Film, Cinematografie asta pentru ca sloganul face legatura foarte bine dintre nume si conceptul pe care il gandesc eu in spatele numelui. Idei pe centimetru pentru mine e destul de original si eficient pentru ca pe site vreau sa promovez idei destupate/crete prezentate intr-un spatiu restrans pe suport video.

+Quote Post
emil
post 2008-07-31 6:21
Post #14

Grow up already
Member No.: 41

QUOTE (Ducu @ 2008-07-31 1:44) *
@emil: da, ai dreptate cu problemele la dimensiuni mici numai ca aia e dimensiunea minima a logo-ului si nu prea vad vrun motiv sa o fac mai mica

Int-un alt topic spuneai ceva cum ca identitatea nu se rezuma la logo (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif) Niciodata nu stii pe unde o sa ajunga logo-ul (pe ce pix, pe ce buton/banner web) In fine, era doar o observatie, in ansamblu imi place in continuare.
+Quote Post
Ionut Botizan
post 2008-07-31 8:08
Post #15

prafuitu
Member No.: 1.085

Eu as schimba sloganul cu idei pe minut!

Centimetrul este folosit pentru a masura distanta in spatiu, nu in timp... Poate ma insel, dar scurt metrajele se trag pe acelasi tip de film ca lung-metrajele nu? Exista vre-o diferenta fizica intre camerele si filmul folosit la scurt-metraje si cele folosite la lung-metraje?
+Quote Post
Zaoris
post 2008-07-31 9:16
Post #16

Changes hue
Member No.: 1.599

Mie imi place. Nu am absolut nimic impotriva sloganului dar facand o legatura intre slogan si simbol, ma duce gandul la ceva
gen cartografie sau ceva asemanator. Eh, unii croitorie, altii cartografie...ce sa mai crezi.
Apreciez simplitatea si faptul ca te-ai bazat pe alb-negru :]
+Quote Post
Ionel Ioras
post 2008-07-31 10:36
Post #17

Wannabe
Member No.: 2.802

Sunt de acord cu Andrei ca ce ai tu acolo nu te duce cu gandul la centimetru. Ideea e buna dar nici font-ul de la slogan nu arata foarte bine in context...Spor!
+Quote Post
Andrei Pfeiffer
post 2008-07-31 15:26
Post #18

Fotografiator

Zice bine ce zice prafuitu acolo cu unitatea de masura. Intr-adevar, centimetrul este un spatiu "restrans", dar ca si legatura cu restul contextului, nu este foarte bine inchegat, si poate ridica ceva semne de intrebare.

Chiar: de ce ai ales centimetrul (si mai ales "lungimea") ca si mod de definire a "spatiului restrans"?
+Quote Post
Krumel
post 2008-07-31 15:35
Post #19

Seo Webdesignbox dude
From: Iasi
Member No.: 10

idei pe centimetru

Imi suna a "multe idei intr-un singur loc".

Centrimetrul fiind un simbol si nu o unitate de masura.

Dar eu oricum nu ma pricep, am zis doar sa dau cu parerea. (IMG:style_emoticons/huge/6.gif)
+Quote Post
Alen Todorov
post 2008-07-31 15:55
Post #20

Wannabe
From: TM
Member No.: 927

Sunt de acord cu prafuitu defapt cu Yoyo nu eram

This post has been edited by Alen3000: 2008-07-31 15:58
+Quote Post
Andrei Pfeiffer
post 2008-07-31 15:58
Post #21

Fotografiator

QUOTE (Alen3000 @ 2008-07-31 16:55) *
Sunt de acord cu YoYo Media dar cu prafuitu nu

Poti sa dezvolti putin, te rog?
+Quote Post
Ducu
post 2008-07-31 15:59
Post #22

Wannabe

simbolistica conteaza pentru mine nu masurarea ca e in centimetri sau in milimetri, ideea se transmite.
Ideile oricum nu sunt masurabile nici in timp nici in spatiu si asta intriga, te face curios.

This post has been edited by Ducu: 2008-07-31 16:00
+Quote Post
Alen Todorov
post 2008-07-31 16:00
Post #23

Wannabe
From: TM
Member No.: 927

As recomanda redenumirea in Filmique cu e cu accent sincer.
+Quote Post
Ducu
post 2008-07-31 16:42
Post #24

Wannabe

filmique.net e tot al meu, daca merge bine filmic.ro ma bag si pe continut englezesc

Sunt idei pe centimetru deci nu trebuie sugerat ideea singularitatii(nu as merge pe o singura unitate) sunt mai multe ideii deci mai multi centimetrii. Un spot publicitar, un scurtmetraj suprinde mai multe idei

This post has been edited by Ducu: 2008-07-31 16:45
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 2010-09-03 5:03:17
Termeni si Conditii |