![]() ![]() |
2008-12-05 9:46
|
|
|
Wannabe Reputation: Group: Membri Joined: 07-2006 Member No.: 328 |
Deci de 5 ani lucrez cu Corel si Photoshop, fac 2 reviste lunar. Acum patronul a zis sa schimbam tipografia cu una din Ungaria. ok. Eu fac tot la revista, design, DTP tot. Tipografia cea noua nu lucreaza cu Corel ci cu pdf-uri. Pina acum montajul la revista il faceam in Corel de exemplu pe o coala de tipar puneam 4 pagini era ok. Acum in pdf cum fac montajul? Cum le dau la tipar? cum le distilez? e noapte totala la mine acum si sint destul de presat de timp. Rog pe cei care se pricep sa-mi raspunda cit mai urgent. Uitati un exemplu de cum dadeam la tipar, acolo faceau ei fisierele .prn. Acum cum dau?Separat fiecare pagina sau cum?
P1.jpg ( 32.38K )
Number of downloads: 24 |
|
|
|
2008-12-05 10:58
|
|
|
• • • Inna KorR • • • Reputation: Group: Membri Joined: 12-2006 From: Geosynchronous orbit Member No.: 1.142 |
Hehe, ce, ungurii n-au detepisti prin tipografii? (IMG:style_emoticons/huge/smile.gif)
In fine... montajul ti-l face Acrobat Professional, daca ai la Print optiunea de Booklet, daca nu, e un plug-in Quite Imposing care alcatuieste spread-urile. Dar in mod normal ar trebui sa specifici ca vrei sa tiparesti o revista si sa-i dai PDF-ul (cu bleed) si de restul sa se ocupe detepistu' lor. |
|
|
|
2008-12-05 11:00
|
|
|
• • • Inna KorR • • • Reputation: Group: Membri Joined: 12-2006 From: Geosynchronous orbit Member No.: 1.142 |
|
|
|
|
2008-12-05 11:33
|
|
|
Of ce greu e. Deci mi-am facut fiecare pagina din Corel i-am dat publish to PDf. Revista are 44 de pagini. Am facut 44 de pdf-uri, le-am pus in Acrobat in ordine. Urmatorul pas care e? Va rog mult ajutati-ma ca sint disperat.
|
|
|
|
2008-12-05 12:06
|
|
|
In ce Corel lucrezi? N-are optiune sa-ti scoti PDF cu paginile din Corel?
Deci daca ai acum un PDF cu paginile in ordinea aia (c1, c2, 1, 2, 3, 4, ... c3, c4) dai File > Print, imprimanta sa fie Adobe PDF si la Page Handling, Page scaling ai acolo Booklet Printing. Da-mi PM cu id de mess daca nu-ti iese. |
|
|
|
2008-12-05 14:11
|
|
|
prafuitu Reputation: Group: #Administratori Joined: 12-2006 Member No.: 1.085 |
Nu stiu cu ce tipografie ati lucrat, dar seful tau a facut o alegere buna plecand de la ei!
Cat despre tine, daca vrei sa faci cariera in DTP, incearca sa inveti sculele DTP-istilor: Adobe InDesign sau QuarkXPress. Mai exista si Scribus, pentru cei fara bani (Open Source), dar nu stiu cat de bun e. Eu iti recomand cu caldura InDesign-ul. Lucrez de 3 ani cu el si e atat de usor de folosit (dupa ce-l inveti) incat nu mai ai nevoie de altceva! Apoi cere setarile de la tipografie si cu siguranta iti vor da tot ce ai nevoie sa stii. Nu pune bleed-uri sau mai stiu eu ce de capul tau, ci respecta intocmai specificatiile tipografiei altfel vei avea probleme! This post has been edited by Ionut Botizan: 2008-12-05 18:06 |
|
|
|
2008-12-05 21:08
|
|
|
De ce cind dau create booklet imi ramine intre pagini alb?
|
|
|
|
2008-12-12 10:26
|
|
|
Wannabe Reputation: Group: Moderatori Joined: 09-2006 Member No.: 676 |
Din cauza bleedului iti ramane alb. Cel mai probabil tu l-ai facut mai mic decat ai setat la export spre pdf.
Acum, nu stiu exact setarile de export din Corel (nu prea inghit acest program), dar cel mai simplu ii dai export pagina cu pagina, cu bleed simetric de 5 mm. P'orma, pdf-ul astfel creat (adica pagina 1, 2, 3 etc. individuale aflate intr-un singur document) le trimiti catre tipografia din Ungaria. Au ei softuri de impozitie a.i. sa le faca montajul in coala. Este cea mai proasta idee sa dai tu montajul catre tipografie. Este pierdere de timp pentru tine si de cele mai multe ori ii incurci si pe ei (exceptand bineinteles cazul in care ei iti cer in mod expres montajul, dar asta nu mi s-a mai intamplat de vreo 5 ani si lucrez cu ceva tipografii.....) Si cum spunea Ionut mai sus invata InDesign sau Quark lasa-l in pace pe corel pt paginatie de revista..... |
|
|
|
2009-03-14 15:34
|
|
|
Member Reputation: Group: Membri Joined: 06-2006 From: Cluj-Napoca, Romania Member No.: 73 |
(IMG:http://www.adobe.com/ubi/globalnav/include/adobe-lq.png)
Ca de obicei, Adobe iti oferta tot ce ai nevoie (IMG:style_emoticons/huge/77.gif) This post has been edited by Trd: 2009-03-14 15:35 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 2010-09-09 7:53:50 |